Бизнесменът Йордан Йорданов – личност на гадината за Югозападна България!

620_JordanJordanov

Да спасиш човешки живот е подвиг

Бизнесменът от Благоевград, Йордан Йорданов спаси че­тирима младежи, които бяха паднали с колата си в устието на река Бистрица. След това той дари 3 хиляди лева за oпeрация на едно от момичетата, пострадали при катастрофата. Негови приятели разказват, че това не е първият път, в който той се притичва на помощ. В Благоевград бизнесменът известен с благотворител­ните си жестове.

„За мен това е нещо съвсем нормално и не се рад вам дори, че се шуми за това. Ко­гато пра­виш нещо хубаво, не тряб­ва да се говори за това”, казва скромно спаси­телят Йор­дан Йорданов.

Доброто му оба­че не остава незабе­лязана и съв­сем заслу­жено Йордан Йорданов спаси че­тирима младежи, които бяха паднали с колата си в устието на река Бистрица. След това той дари 3 хиляди лева за one- ! рация на едно от момичетата, пострадали при катастрофата. Негови приятели разказват, че това не е първият път, в който той се притичва на помощ. В Благоевград бизнесменът известен с благотворител­ните си жестове.

„За мен това е нещо съвсем нормално и не се рад вам дори, че се шуми за това. Ко­гато пра­виш нещо хубаво, не тряб­ва да се говори за това”, казва скром- но спаси­телят Йор­дан Йорда-

бизнесменът е на едно от чел­ните места в класацията „Лица­та на 2014″. Наред с 11-годиш- ната Ния, която отряза косите си, за да ги дари на болната от рак своя учителка, с деца­та Крисия, Хасан, Ибра- хим, които завоюваха второ място в Детската Евровизия. Йордан засега дели четвъртото място с Кубрат Пулев.

Част от участници­те в класацията са ни карали да се чувстваме гор­ди от факта, че сме българи, карали са ни да пролеем сълза и да бъдем съпри­частни с успеха им, част от тях са деца, с кои­то се гордеем, че са бъде­щето и цвета на нацията и ни дават надежда, че щом ги има то ние ще пребъдем като на­род, като дър­жава. Но не мога

да не се запитам, има ли по-величав акт от този да спасиш чо­вешки живот? И най- красивата и вълнуваща песен и най-висо­ката спортна победа не могат да се сравнят с този акт на милосърдие и самоотверженост. Йордан Йорданов е истински герой на нашето време, хората които спасяват човешки живо­ти даже с риск за своя собствен заслужават респект , уважение и признател­ност. В ника­къв случай не искам да при­низявам успе­хите на остана­лите участници в класацията, ала има неща които са не­сравними и не- съпоставими.

Завихрени във водовъртежа на ежедневие­то си неусетно се превръщаме в егоисти ми­слещи само за собственото си оцеляване и сме изгубили сетивността за

болките на околните, сърцата ни са се вкоравили и затваряне очи пред страданията на ближ­ния. Всеки си мисли- „Нищо не мога да направя, самият аз имам нужда от помощ“. А не се замисляме, че ако се научим да си помагаме в беда, ще бъдем по-добри и щастливи! Г-н Йор­данов доказва, че добрите хора у нас макар и малко все още съществуват, хора като него ни връщат вярата в доброто, да­ват ни надежда, да продължим напред , дават ни увереност, че в тези географски ширини, в които царят лъжи, лицемерие и безогледно сметкаджийство цветето на любовта към ближ­ния продължава да цъфти. Ма­кар, че плевелите се опитват да го задушат, то надига главица и разпръсква аромата си над цялата мерзост в която сме затънали . Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена! По тази причина съм горда , че сред нас живеят тол­кова достойни хора.

Хора образци на граждански морал и кураж. Страната ни трябва да сведе глава и да благоговее пред личности като Йордан Йорданов направили всичко възможно, за да живеят четири за­страшени живота.

Ние трябва да след­ваме примера на този доблестен човек и да помним, че не трябва да затва­ряме сърцето си към ближния. . Геройска постъпка, пред която няма нищо по-ценно и всичко останало бледнее.

Йордан Йорданов е спасил човешки животи и не желае признание нито аплодисменти­те на публиката. Но, нека ние като общество изразим при­знанието си и го закичим със заслужената победа, неговата постъпка заслужава да оглави класацията. Защото да изпееш песен, или да победиш против­ник в състезание е повод за гордост, но да спасиш човешки живот е подвиг!

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене