Феим Мусанков от Рибново: Радостта в очите на децата, които играят на стадиона, ме вдъхновява

Няма нищо по-мотивиращо от това да видиш радостта в очите на децата, които играят на стадиона или на спортната площадка. Това е нещото, което ме вдъхновява и ми дава сили да сбъдвам мечтите на моите възпитаници.

Това заяви в ефира на Радио Благоевград Феим Мусанков, преподавател по математика и информатика в Средно училище „Йордан Йовков“ в гърменското село Рибново. Преди няколко месеца той сбъдна своя стара мечта и създаде детска футболна школа.

„Като футболен човек отдавна исках да видя този „огън“ в очите на моите ученици. Аз самият като дете съм минал по тоя път и знам колко е важно да сбъдваш мечти“, допълни Мусанков.

„Всичко започна в началото на годината с подкрепата на мои приятели и съмишленици, футболни деятели. За наша радост тази идея беше приета добре от родителите и през февруари започнахме с две групи от по 20 деца. Сега ежеседмично провеждаме тренировки, участваме на мачове, започнахме да участваме и на турнири“, разказа Феим Мусанков. Той е благодарен за подкрепата на родителите в Рибново.

„Трудностите са като навсякъде, свързани са с липса на финансиране и липса на подходящи бази, защото сме принудени да играем в условия, които не са напълно подходящи, но все пак най-важно е, че децата спортуват, отклоняваме ги от вредни навици. Ние не си правим илюзията, че тези деца всички ще станат футболисти, но най-важно е да станат силни характери“, допълни той.

Преди дни малките футболисти се върнаха от турнир в Пампорово, а през август отиват на участие в Северна Македония.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене