Учениците от Долно Дряново ще спортуват в модерна зала, откриват я в петък

Учениците от Обединено училище „Христо Ботев” в гърменското село Долно Дряново вече ще играят в чисто нова спортна и модерна зала. Официалното откриване на съоръжението, което бе чакано дълги години от децата и младежите в населеното място, ще е в петък, 28 юни, от 18:00 часа.

Строежът започна през септември 2022 година, фирмата изпълнител е „Престиж Бизнес“. Стойността на спортното съоръжение е 560 000 лева, то е със застроена площ от 540 квадратни метра. Конструкцията е метална и е направена със сандвич панели. В залата ще се играе волейбол, хандбал, футбол и баскетбол. Над съблекалните е построен фитнес център, в който освен фитнес уреди има маса за канадска борба и джаги. Край игрището са монтирани 200 седалки.

„По-добре късно, отколкото никога. Доста време чакахме да започне строежът, но сега всичко е готово. Това за нас е мечтана спортна зала. В нея ще могат нашите 190 ученици да спортуват при прекрасни условия. За нас най-важно е да осигурим комфорта им и за качествено обучение, и за спорт”, коментира Рахим Арнаудов, учител в ОбУ „Христо Ботев”.

Спортен салон-ДДряново

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене