Болниците в Дупница и Гоце Делчев правят подписка в подкрепа на осъден за убийство лекар

В общинската болница в Дупница и в тази в Гоце Делчев започва подписка в подкрепа на осъдения на 3 години за убийство д-р Николай Карастоянов.

Искането е той да е на разположение и да работи по специалността си.

Д-р Карастоянов е осъден заедно с брат си Иван и баща си, стоматологът д-р Владимир Карастоянов, за убийството на Николай Радев-Отвертката през март 2014 година.

Сега анестезиологът изтърпява присъдата си, а от болницата в Дупница са готови да сключат договор със затвора в Бобов дол и той да бъде на разположение при необходимост на дежурства, защото липсват такива специалисти.

Лично шефът на болницата в Дупница Стефан Николов е поискал от местния затвор да позволи на анестезиолога д-р Николай Карастоянов да продължи да работи като лекар, въпреки че в момента излежава присъда за убийство. Първо, защото е отличен специалист, второ – защото лечебницата се задъхва заради липсата на кадри.

Карастоянов е осъден заради престъпление, извършено преди повече от 10 години. Докторът, заедно с брат си и баща си, влизат в спор с приятеля на неговата дъщеря – Николай Радев, по прякор Отвертката.

При свадата Отвертката е намушкан с нож и по-късно умира, а за за убийството са осъдени и тримата Карастоянови. Доктор Николай Карастоянов е получил 4-годишна ефективна присъда преди месец и е въдворен да я излежава в най-близкия до Дупница затвор.

Медици от МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев споделиха, че д-р Николай Карастоянов е работил в тяхната болница и винаги е бил сред най-отговорните, изрядни и изпълнителни лекари. Оказал е в най-тежките моменти помощ на здравното заведение с опита и професионализма си, но най-вече е бил полезен на пациентите от Неврокопския край.

„Смятаме че той си е направил своите изводи от случилото се криминално деяние. Но при тази липса на кадри в реанимирането, най-добре ще е той да упражнява професията си и да е отново полезен на пациентите“, категорични бяха лекари от МБАЛ „Иван Скендеров“-Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене