Прокурист поема управлението на благоевградската болница, д-р Вл. Пандев аут

д-р Пандев

Спрягат д-р Иво Димитров за временния капитан на здравния „Титаник“ в Пиринско

Управителят на благоевградската болница д-р Владимир Пандев ще бъде свален, а на негово място застава прокурист до провеждането на общо събрание на акционерите. Това е планът за извършване на кадровата рокада в най-голямото здравно заведение в Пиринско, която е неминуема след смяната на властта в държавата.

Здравният министър д-р Петър Москов е решил да изпрати  прокурист да поеме временно управлението на МБАЛ – Бла­гоевград, тъй като е повече от ясно, че сегашният управител д-р Владимир Пандев няма да си тръгне сам по собствено же­лание. Според източници на „Струма“ този план ще бъде реализиран в близките дни.

Припомняме, че д-р Влади­мир Пандев е общински пред­седател на БСП в Благоевград и беше кандидат за народен представител на парламентар­ните избори, но се провали. Неговият управленски мандат, както и този на другите уча­стници в съвета на директори­те – д-р Методи Гошев и Рали­ца Каменова, изтича на 16-и май 2017 г. Той обаче не е бе­тониран, тъй като директор­ският борд може да бъде сме­нен от събрание на акционери­те, чието насрочване се оче­ртава като първата задача на прокуриста.

Общото събрание може да бъде свикано най-рано през януари. Според запознати с та­зи задача по всяка вероятност ще трябва да се нагърби д-р Иво Димитров или някой друг от лекарите, които гравитират около ГЕРБ и Реформаторския блок.

Докторът оглави Регионал­ната здравна каса в Благоев­град в първия управленски ман­дат на Бойко Борисов, но беше уволнен от правителството на Пламен Орешарски. Сега, как­то повечето активисти на ГЕРБ, разчита на кариерна реабили­тация, още повече че съвсем скоро ще бъде върнат от съда на директорското място в РЗОК.

За управленския пост в бол­ницата, превърнала се в здрав­ния „Титаник“, който напуснаха десетки лекари, няма опашка от мераклии. Сред спряганите кандидатури отново са лекари от управляващата партия ГЕРБ, и по-специално тандемът „д-р Красимир Михайлов и замес­тникът му д-р Огнян Митев“, ка­то везните натежавали повече в полза на шефа на отделение­то по АГО.

Вестник „Струма“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене