Преподавателят по гимнастика Александър Марков става съветник

Преподавателят по гимнастика Александър Марков ще е новият общински съветник от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ в Благоевград, след като изненадващо съветничката Ана Георгиева в края на вчерашния работен ден подаде заявление за напускане на ОбС.

Като мотив тя посочва лични причини, по непотвърдена информация ще работи в София. Тя е съпруга на шефа на НОИ – Благоевград Илиан Георгиев, който бе кандидат-депутат от листата на ГЕРБ и все още има шанс да влезе в парламента, ако водачът на листата за Благоевградски регион Росен Желязков стане премиер, каквито са коментарите.

По право на нейното място трябва да влезе бившият областен управител на Благоевград Бисер Михайлов, който обаче в момента е изпълнителен директор на „Напоителни системи – клон Струма-Места“ ЕАД. Според негови съпартийци той няма да напусне поста си, за да влезе в местния парламент. Така се отваря място за третия в листата на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – Александър Марков.

Той е преподавател по спортна гимнастика във Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Ако ОИК се събере и спешно вземе решение за освобождаване на Георгиева, тя ще освободи банката още идния петък на редовната сесия на ОбС – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене