Село Илинденци се стяга за тридневен събор

Жителите на село Илинденци не само могат да правят омайно вино, но и да се веселят от сърце и душа. Затова тук съборът продължава 3 дни, а гостите са не само от цялата община Струмяни, но и от съседните общини Сандански и Кресна.

Тази година най-големият празник в селището е посветен на 121-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. Празненствата ще започнат на 26 юли /петък/. На сцената ще се изяви хороводен оркестър, който ще вдигне градуса на настроението на стотиците жители и гости на прочутото с лозовите си масиви населено място.

Дълги и кръшни народни хора ще се вият до ранните часове на нощта. На следващия ден през деня всички ще имат възможност да съберат сили, за да се впуснат в ново музикално приключение в 20,00 часа с поредните изпълнения на хороводния оркестър. Половин час по-късно селото, което е едно от най-красивите в община Струмяни, ще докаже, че тук се раждат много талантливи деца.

Малчуганите от Детска градина „Патиланци“ ще трогнат всички с песни, танци и стихове. След тях нивото ще задържат и самодейците от певчевската фолклорна група „Мрамор“ на Илинденци, Танцов ансамбъл „Малешевци“ към НЧ „Братя Миладинови“ – село Микрево.

 

На сцената ще качи обичана певица Теди Еротеева. В края на музикалното шоу небето ще „посипе“ над селото тържествена празнична заря. Неделният ден /28 юли/ ще започне също интересно, но със спорт, а не с музика.

В градинката пред сградата на местното читалище ще се проведат традиционните пехливански борби, в които млади и не толкова млади спортисти ще покажат мускули и хватки. За най-добрите борци има атрактивни награди. Вечерта отново ще е за музиката, песните и кръшните народни хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене