Проф. Ат. Георгиев и шефът на ТД „Момини двори“ (ГД) влязоха в новата управа на БТС

Почетният председател на българската федерация по ориентиране проф. Атанас Георгиев и шефът на ТД „Момини двори“ (Гоце Делчев) Димитър Балтаджиев влязоха в новия Управителен съвет на Български туристически съюз (БТС).

Благоевградският преподавател в ЮЗУ „Н. Рилски“ и неврокопският му съмишленик преминаха ситото на конгреса в София, което синтезира 27-те кандидатури до формата от 14 места в управата. Още двама представители на туристическото движение в Пиринско намериха място в ръководните структури на БТС. В Инспектората на съюза влязоха председателят на ТД „Калабак“ (Петрич) Елена Милушева и членът на УС на ТД „Планинец“ (Симитли) Велислав Миленков, който е бивш футболен рефер и племенник на симитлийския кмет Апостол Апостолов.

За шеф на БСТ бе преизбран Венцислав Венев, председател на инициативните комитети на националните граждански инициативи, свързани с хижа „Македония”. В края на миналата седмица той внесе 7000 подписа на туристи от цялата страна в администрациите на Народното събрание и Министерски съвет, за да защити хижа „Македония“ от присвояване в полза на НП „Рила“. Предложенията на гражданските инициативи са деактуване на хижите “Македония“ и “Чакалица“, спиране и анулиране на конкурса, извършване на необходимите законови промени, за да може хижите да бъдат актувани на туристическото сдружение. /Струма бг

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене