Сачева след срещата с ДПС: Имаме сходство в програмите

ГЕРБ-СДС покани на разговори партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. По време на срещите от формацията предлагат да бъдат обсъдени темите от дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство.

Първата среща днес беше с ДПС. В консултациите с ГЕРБ-СДС от Движението за прави и свободи участват Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Ертен Анисова, Байрам Байрам и Елван Гюркаш.

Разговорите, които проведохме до момента показаха, че имаме сходство в програмите с ДПС по отношение на основните приоритети пред страната ни. Те са свързани с Шенген, с членството ни в еврозоната, с икономически растеж. Това заяви Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ, предаде репортер на „Фокус“.

По думите ѝ хората очакват резултати от тях. „България има нужда от качествена промяна на политическото поведение. Няколко избора избирателите казват едно и също, че трябва да има политика на съгласие. Повече не може да се бяга от отговорност. Затова от ГЕРБ изпратихме покани до всички политически сили. Правителство на споделената отговорност“, допълни Сачева.

Тя е качегорична, че нямат право да губят времето на гражданите, нито да продължават да пилеят доверието в институциите.

„Обсъдихме различни теми от програмите на двете партии. Основен акцент – публичните финанси и икономиката. С удоволствие мога да отбележа, че имаме сходство“, посочи Теменужка Петкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене