Градът: Рекет

12

Георги ДЕЛИИЛИЕВ-ГОФИ

Персоналът на детската градина в Комсала задължава родители да носят консумативи като доброназорно „дарение“ за децата им! Плащат такса, за какво? Магазинерът от Гоце Делчев господин Камбур: Възмутен съм от непедагогическия персонал на детското заведение. Родителите са принуждавани да пазаруват на вересия от мен, за да доставят консумативи, за да не изгонят децата им.

В редакцията на вестник Градът се обади Орхан Камбур, който има малък мага­зин в ромската махала на Гоце Делчев. „Писна ми вече да давам вересия на хората от квартала. И най-лошото е, че повечето хора са изну­двани от непедагогическия персонал на съседната дет­ска градина. Задължават ги да даряват безвъзмездно тоалетна хартия, миещи пре­парати и други консумативи, които не е задължение на родителите. „Не стига, че на всяко дете дават бележка с която уведомяват родители­те какво трябва да донесат, ами дори заявяват маркови стоки. Внучката ми Наташа донесе бележка на която пише, че трябва да дарим един стек тоалетна хартия „Емека“ и гел „Тест“ – голям“, оплака се баба Нафие. Же­ната купила обикновена хар­тия но са я върнали да купи от луксозната, която струва двойно по-скъпо.

Родителите нямат претен­ции към директорът Светла Дамянова, дори са доволни от отношението й към роди­тели и деца като подозират, че „лелките“ правят всичко това зад гърба й. Страхуват се да не изгонят децата от детската градина и са при­нудени да купуват на верасия. Този рекет продължава вече с години и ми пречи на бизнеса. Иначе хората тук са почтени, гледат да си оп­равят дълговете но при тази беднотия трудно се справят, обясни още магазинерът Орхан.

Потърсихме директорката Светла Дамянова за обясне­ние, но тя се оказа в дома­шен отпуск а на телефона неотговаряше. Вестник Градът все пак ще изчака да свърши отпускът на г-жа Дамянова за да публикуваме и нейното становище за „доброназорните“ действия на нейните служителки.

Заглавието е на редакцията

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене