С концерт-спектакъл Второ ОУ в Благоевград отбеляза патронния си празник

Патронен празник отбеляза ІІ основно училище „Димитър Благоев“ в Благоевград. Учители и ученици изпълниха зала „ Пейо Яворов“ за патронния празник на училището. Учениците бяха подготвили тържествен концерт-спектакъл. Тържеството започна с посрещане на знамето на учебното заведение.

Директорът Милена Ковачева поздрави учениците и учителите за празника. Ковачева награди ученици, спечелили златни и сребърни медали на национални и регионални състезания, олимпиади и конкурси.

Вокалната група „Гласът на второ“ изпълни химна на училището „Благодарим ти, училище Второ“.

В програмата взеха участие и актьори от театралната формация „Жар птица“, както и танцьорите от танцовия състав „Магията на танца“.

А в училището предстои мащабен ремонт. „Ще бъдат изградени две пристройки към основната сграда на училището, в които ще бъдат разположени 6 нови класни стаи, читалня, столова и закрита зала за спорт със съблекални и обслужващи помещения. Това ще даде възможност за преминаване към едносменен режим на учебния процес. Ще бъде монтирана фотоволтаична инсталация и подменена частично съществуващата дограма на основната сграда, с което ще се повиши енергийната ефективност на сградата“, уточни директорът.

Ще има и някои трудности по време на учебния процес, тъй като учениците ще учат в други училища.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене