Окръжен съд-Кюстендил насрочи 4 нови дела за Дупнишката популярна каса

Окръжният съд в Кюстендил насрочи нови четири заседания по делото, известно като Дупнишка популярна каса. Заседанията ще се състоят през юли, септември и октомври, за които ще бъдат призовани по 15 свидетели от обвинителния акт на прокуратурата, както и неявилите се в предходни съдебни заседания.

От месец март до момента Окръжният съд в Кюстендил е провел седем заседания по делото, като са разпитани над 70 свидетели. Съдът е наложил глоби от по 200 лв. на свидетели, които са редовно призовани, но не са се явили в зала, без да сочат уважителни причини за това, съобщиха от съда в Кюстендил.

Делото „Дупнишка популярна каса“ беше образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова бяха повдигнати и предявени обвинения за три престъпления. Те са за причинени другиму значителни вреди чрез извършване на банкови сделки, за „изпиране на пари“, като имуществото е в особено големи размери и случаят е особено тежък, и за избягване установяване или плащане на данъчни задължения. Предвидените наказания за тези престъпления са глоби до 30 хиляди лева, конфискация на част или цялото имущество, както и лишаване от свобода до 15 години. Потърпевши според обвинението са 226 души.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене