Арести при акция Антидрога в Дупница и Кюстендил

20-годишен дупничанин е задържан вчера от служители на РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена на кръстовището, образувано от улиците „София“ и „Чайка“ в Кюстендил. От младия мъж са иззети 3 опаковки с прахообразно вещество, при направения полеви наркотест е реагирало на ХТС MDMA. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Двама мъже на 22 и на 24 г са задържани от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица в момент на извършване на покупко-продажба на наркотично вещество. От клиента/24-годишния/ е иззета опаковка канабис. Последвали са процесуални действия и от жилището на дилъра са иззети сгъвки канабис, ел. везна, амфетамин, червено-зелени хапчета, реагиращи на метамфетамин. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 46-годишен местен жител и 49-годишен софиянец за притежание на наркотични вещества. Двамата мъже са установени при проверка на л.а. „Опел“ , управляван от софиянеца, в района на Аракчийски мост в Дупница. В автомобила са открити и иззети буркан с канабисово масло и опаковка кокаин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за извършена кражба на парфюм и козметични продукти от търговски обект в града. Извършителките са 2 жени на 20 и 23 години. За случая е уведомена прокуратурата.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница за упражнено домашно насилие и нарушена заповед за защита от домашно насилие. Извършителите на деянията са задържани с полицейска заповед. Уведомена е прокуратурата.

25-годишен водач на л.а. БМВ е задържан вчера от дупнишки полицаи за управление след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство. На водача е взета кръв за анализ, бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Повреждане на чужда собственост – надраскани 2 автомобила и закана за убийство срещу собственика на единия автомобил, са заявени в РУ Дупница вчера. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, досъдебно производство е започнато по случая, уведомена е прокуратурата.

52-годишна жена от Бобов дол е подала сигнал в РУ Бобов дол, че е въведена в заблуждение и е платила 18 000 лв. за саниране на 2 маломерни тераси на апартамента й на непознати майстори. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица. Единият от тях е нанесъл щети – късо съединение в прахосмукачка е довело до запалването, прахосмукачката е унищожена. Оказана е техническа помощ за извеждане на влечуго от сградата на кметството в с. Смоличано – сигналът за пълзяща по стената змия е подаден от председателката на намиратата се в сградата СИК. Змията е уловена от пристигналия дежурен екип на РСПБЗН Кюстендил и е пусната на безопасно място в природата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене