Нинова гласува с хартия и призова за край на сглобките

Снимка БГНЕС

Лидерката на БСП поиска кабинет, стабилност и разум

За край на сглобките, стабилност и разум призова лидерката на БСП Корнелия Нинова, която даде своя вот на хартия в 25 ОУ „Петър Берон“ в столицата.

Трябва да се направи всичко възможно да има кабинет, България има нужда от стабилност. Тази политическа нестабилност води след себе си много тежки последици за всички не, така че се надявам да има разум и да има кабинет, каза Нинова.

На въпрос дали БСП би участвала в разговори за сформиране на кабинет тя отговори: „За нас правителството, за да е успешно и трайно, трябва да е надпартийно, експертно, срочно и програмно, зад което да застанат възможно най-много формации“.

Гласувах за мир, за социална справедливост, за край на сглобките и договорките на тъмно и на паралелната държава, която управлява легитимната в момента. Да има ред и стабилност за България и сигурност във всеки български дом. А на европейските избори – за хора, за които българският интерес е на първо място в общия ни европейски дом, каза още Нинова.

Тя прогнозира, че избирателната активност ще е малко над досегашната. А убежденията й за това идвали от срещите й с хората из страната. Не очаква формациите от левия спектър да повлияят на резултатите на БСП, като се позова на социолозите, които ги оставяли под чертата.

На въпрос дали служебният кабинет се справя с организацията на вота, соцлидерката обясни: „Засега чисто технически няма сигнали, но по време на кампанията имахме много сигнали за натиск и за купуване на гласове. Видяхте, че и самите МВР обявиха над 350 сигнала за купуване на гласове. Факт е. Особено в Северозапада натискът е огромен, има сигнали за купуване на гласове, отново пороците на изборния процес в България избиха“.

Петър Бойчев

dnes.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене