4% е избирателната активност към 9.00 часа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В полицията има шест сигнала за нарушения

Около 4% е избирателната активност за националните избори към 9.00 часа, сочи екзитпола на „Галъп“. Тя е малко по-висока спрямо предходните избори, които се проведоха на 2-ри април 2023 г., когато към този час избирателната активност е била 3,6 %. Малко по-висока е активността за европейските избори.

„Около 4 % активност за националните избори към 9.00 часа, според нашата извадка. Малко по-висока – от 4,0-4,1% условно е активността на европейските избори. От сега се вижда, че като че ли активността се движи около и малко по-добре на фона на нейното движение, съответно на парламентарните избори на 2-ри април миналата година и на европейските избори през 2019 г.“, посочи Първан Симеонов пред БНР.

Числата към този час не трябва да се разглеждат като абсолютни стойности, но се вижда, че активността се движи по-добре от парламентарния вот миналата година и европейския през 2019 г., каза още той.

От началото на изборния ден има 6 сигнала, получени в МВР, заявиха още от полицията. Има регистрирани 99 досъдебни произовдства от началото на предизборната кампания.

Александър Попов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене