Областна администрация – Благоевград е готова за изборите 2 в 1

На предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни гражданите в област Благоевград ще гласуват за представители в Европейския парламент и за Народно събрание в 443 секции с хартиени бюлетини и с машини и в 124 секции само с бюлетини. Подвижните секции са 12. 7 са в Благоевград, по 2 в Сандански и Якоруда и по една в Гоце Делчев, Петрич и Разлог.

Създадена е необходимата организация за протичането на изборите, увери на пресконференция областният управител Георги Динев. Той поясни, че бюлетините, ролките за машините и съпътстващите ги изборни книжа вече са предадени на всичките 14 общини в областта. Бюлетините бяха доставени чрез два лъча – по Места и по Струма вчера, ролките за машините са изпратени днес.

В деня на изборите служители на областната администрация ще дежурят по график и ще поддържат връзка с гражданите и институциите. До този момент няма информация за сериозни нарушения преди провеждането на изборите.

Областният управител Георги Динев благодари на община Благоевград и в частност на кмета Методи Байкушев за оказаното съдействие относно провеждането на изборите. Протоколите и чувалите с бюлетините ще се приемат в зала „22-ри септември“, осигурен е превоз за изборните материали и паркинга на парк „Македония“ за пристигащите от другите общини. Чакащите своя ред ще могат да заемат места и в зала „Пейо Яворов“.

Георги Динев подчерта голямата заслуга и на различни други институции, с които администрацията е в пряка връзка относно предстоящия вот.

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search