Показват изложбата „Природа в риск“ в Кюстендил

В Кюстендил ще бъде открита изложбата „Природа в риск“, дело на Регионален исторически музей – Русе, съобщиха за „Фокус“ от РИМ – Кюстендил. Мобилната изложба ще бъде експонирана в изложбената зала на джамия „Ахмед бей“, а официалното й откриване е от 17.30 часа.

Изложбата е интерактивна и образователна в подкрепа на Световната конвенция за международна търговия с редки и застрашени видове растения и животни. Показва екзотични артефакти и илюстрира опасностите за защитените растителни и животински видове от безконтролното им използване в следствие на нерегламентираната търговия с тях.

Насочва вниманието към предпоставките за намаляване популацията на някои представители на флората и фауната в световен мащаб. Направена е от 41 дървени модула, които изграждат презентационна стена. Касетите служат както за експозиционна мебел, така и за поставяне на интерактивни дисплеи и табла.

Концепцията на изложбата е на уредниците от отдел „Природа“ в Регионален исторически музей – Русе Венцеслав Петков и Красимир Киров. С нея те печелят Награда за автор на концепция за мобилна изложба, в категория Самостоятелни изложби в рамките на Национален форум „Панаир на музейните изложби 2022 г.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене