Днес времето ще ни изпържи, спасението е само едно

Морът е гарантиран. Спасението е само едно – бързо към морето, или с мръсна газ към най-близкия басейн.

В петък ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София – около 28°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода ще бъде 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

времето
НИМХ

Същинското лято идва: Термометрите ще ударят до 40 градуса следващата седмица

 

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

времето
НИМХ

 

През почивните дни температурите ще започнат да се повишават. Вероятността за валежи е малка, но не са изключени изолирани краткотрайни валежи в планините в югозападната част от страната.

 

времето
НИМХ

 

В понеделник се очаква почти тихо време. От вторник дневните температури ще достигат 33°-38°. Ще бъде слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност.

 НИМХ/БТА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене