Ръст на кастрираните кучета в Кюстендил

Общинският приют за безстопанствени кучета в Кюстендил отчете добри резултати от дейността си за първото полугодие, предаде репортер на „Фокус“. Активната работа по Програмата за овладяване на популацията на безстопанствени животни е довела до 236 кастрирани кучета, от които домашни – 40 и безстопанствени -196. За сравнение бройката кастрираните животни за цялата 2023 година е била 264.

За приюта е закупен пикап, отговарящ на всички изисквания за транспортиране на заловените животни. Закупени са и нови апарати за кръвни изследвания – машина за пълна кръвна картина и биохимичен анализатор.

„В момента подготвяме план за започване на строителни дейности по приюта, с цел подобряване условията на живот на косматите обитатели и улесняване работата на служителите. Целта ни е да превърнем приюта в сигурно и приятно за живеене място за нежеланите кучета от Община Кюстендил“, споделиха от приюта.

Оттам посочват, че макар, че са заварили Общинския приют с много проблеми и хора, които са се опитали да ги саботират, не са се отказали и продължават да се борят за всички онези нежелани по улиците, защото те заслужават много повече от това, което получават от хората.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене