Шампионски емоции „взривиха“ Падеш по случай промоцията в пиринската бундеслига

Шампионски емоции „взривиха“ Падеш по случай промоцията на „Спортист 1959“ в горното ниво на пиринската бундеслига. Фенове от различни краища на страната пристигнаха за церемонията по връчването на трофея на първенците в „Б“ областната група, за която от ОС на БФС – Благоевград изпроводиха секретаря с местни корени Атанас Петкашев. Купата вдигна и артистичното лице на селото, любимият актьор от Народния театър Любомир Петкашев.

На „Арена Падеш“ дойде и кметът Александър Стаменов, за да пожелае още по-големи успехи на отбора занапред. Няколко десетки привърженици поздравиха любимците си от трибуните, след което купонът се пренесе на импровизираната трапеза на селския площад, където беше приготвена вкусна скара, а на почит се радваха ветераните на падешкия футбол.

Краят на сезона беше белязан от скандала на годината със служебното детрониране на „Спортист 1959“, който стигна до президента на БФС Георги Иванов-Гонзо и до Аматьорската футболна лига в търсене на справедливост и в крайна сметка я получи, за да се отдаде на заслужена радост. Равносметката на първенците в зона „Струма-1“ сочи 22 мача, 16 победи, 3 равенства и само 3 загуби с отбелязани рекордните 87 попадения и допуснати 25. Точно 1/3 от головете, или 29, отидоха на сметката на играещия треньор Веселин Стойков, който като играч на „Пирин“ /Бл/ притежава уникалното постижение да е част от тима на орлетата от най-ниското до най-високото ниво в родния футбол и с голям принос за всичките им спечелени промоции.

„Готови сме да посрещнем разходите за предизвикателството АОГ. Запазваме гръбнака на отбора и с две-три нови попълнения се надяваме първоначално да се утвърдим в групата, а за по-нагоре ще мислим, когато му дойде времето. Със сигурност ще поддържаме минимум една юношеска формация“, увери възродителят на клуба след три десетилетия безвремие и негов президент Кирил Цацов.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене