Две жени тънат в мрак в махала Езерец

imagesЗдравка Витанова на 65 години  и Павла Янева на 95, са майка и дъщеря и живеят в махала Езерец на Кресненското село Ощава.  Махалата е от 4-5 къщички,  в които нямат ток  и обитателите живеят като в Средновековието.

Партидите на електромерите са издадени през далечната 1958 година,и сега ЧЕЗ иска от жителите да платят по 1000 лева за нови партиди.

За последно ток е имало преди два месеца. Жените се жалват на кмета на Ощава, но той не предприема никакви мерки, за разрешаването на проблема. От Чез  не желаят да идват и да засичат електромерите, защото сметките са по 2-3 лв и мотивът им е , че разходите за гориво надвишават  изразходваната енергия, затова решават кардинално проблема, като спират електрозахранването.

Страхуваме се да стоим сами в тъмното, разказват пред екипа ни Здравка и Елена.

Получавали сме закани за убийство, за което сме писали жалби, но полицията не предприема никакви мерки. Чувстваме се изоставени и предадени от всички, казват те.

Предпочитаме да ни приберат в някой затвор, при престъпниците поне ще бъдем на светло и топло, плачат двете жени. Не сме гледали телевизия, нямаме възможност да пуснем пералня, живеем като във филм на ужасите.

За да зареди мобилният си телефон Здравка ходи пеша 5км, за да стигне до село Ощава. Чувствам се неудобно да моля приятелите си да зареждат телефона ми, говори през сълзи тя. Нима не сме равноправни граждани на тази държава?

Вие сте единствената ни надежда, допълва жената, молила съм много медии да разгласят случая ни, но никой не иска да обърне внимание на две самотни жени.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search