С много сняг Банско открива зимния сезон утре

107609-bansko-zima„Ловци на съкровища“ – една от най-голямите изненади на тазгодишното откриване

С много сняг, атрактивни цени и 5 нови писти, зимната столица на Балканите е готова да посрещне хилядите туристи, избрали Банско за предпочитана дестинация.

„От 1-ви декември вече работят няколко писти, а в събота ще пуснем още пет нови писти в горната част на планината. Откриването ще го направим в почти 60% работещи писти“, каза Иван Обрейков маркетинг директор „Юлен“ АД – концесионер на ски зона Банско.

 107610-bansko-zima-1

На атрактивни цени и много изненади ще могат да се радват любителите на „белия спорт“ тази година.

„Най- голямата изненада е играта „Ловци на съкровища“, като има доста атрактивни награди и една от тях е автомобил. Тази година на начална станция на ски центъра ще има постоянно хеликоптер, когато се наложи спасяване веднага, да се вземат мерки и всеки, който желае може да си закупи, има дневна такава застраховка, която е на символична цена, за да не се окаже после, че за хеликоптера е много скъпо, ако нямаш тази застраховка. Може да се направи и за целия сезон. Това е една от новостите, която ние първи я внедряваме“, каза още Обрейков.

107611-bansko-zima-2

 Цените на картите за ползване на ски пистите остават непроменени.

„В момента цените са 30 лв., защото се водим слаб сезон, а от 20 декември ще станат 58 лв. Каквито бяха и мин. година. Отстъпка може да ползва всеки, който вземе ски оборудване от нас. Получава 10% намаление от картата. И 15% ако наеме и ски учител. За децата има детска градина, от 4 години нагоре. Те имат специално помещение, където играят, учат се да карат ски и се забавляват много“, допълни Иван Обрейков.

За Коледните и Новогодишни празници капацитета на легловата база в Банско е почти 100%.

„Оказа се, че за студентския празник легловата база се запълни на 100% . За новогодишните може би вече към 90%. Разработваме изцяло нови програми, с които да изненадаме българския турист. Пускаме нови пакети, 50+, 60 +, възможността и баби и дядовци да дойдат с внучета“, уточни Малин Бистрин, председател на Съюза на хотелиерите  и ресторантьорите в Банско.

Цените в зимния курорт също примамват.

„Тридневните пакети при нас са 600 лв. Включва нощувка, закуска, празнична вечеря, транспорт до пистите“, допълни хотелиерът Янка Рахова.

Ръст от около 4, 5 % очакват от туристическия бранш в Банско.

„Ръстът, който най- вече очакваме е от Турция, защото има един сантимент към България, желаят да карат, добрите цени, условията, които намират тука, приятелското отношение, а и от балканските страни съответно очакваме ръст“, каза още Малин Бистрин.

„За коледните празници, най- вече да са живи и здрави гърците. Те традиционно си идват в Банско, също така групи и от другите балкански народи. За Нова година е по-широка палитрата. За наша радост тая година има и доста български посетители, за сметка на това руските са по-малко“, уточни Янка Рахова.

Промяна по наредбата за информационната обезпеченост и безопасността на ски пистите и регулиране на ски патрулите, поискаха представители на туристическия бранш от министъра на туризма.

„Тези наредби се надявам да бъдат факт до края на годината или през първата седмица на новата година“, заяви министър Николина Ангелкова, при посещението си в Банско вчера.   

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене