От 10 юни започва записването за Лятната академия на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

От 10 юни започва записването за Лятната академия на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Академията ще започне на 17 юни и ще продължи до 23 август, като ще бъде отворена за всички деца на възраст между шест и 12 години на територията на Благоевград, независимо дали са жители или са гости на града.

Целта ни е да предоставим възможност за занимание за децата и да знаят родителите, че в Благоевград техните деца могат да получат отлично образование и прекрасни условия за своите деца, както през учебната година, така и извън нея, каза днес на пресконференция кметът на Благоевград Методи Байкушев.

На пресконференцията присъстваше и директорът на Центъра за личностно и творческо развитие Богдана Костадинова, която обясни, че заниманията по интереси ще бъдат безплатни за децата, а приемането на заявления за записване започва от 10 юни. Заявленията трябва да се подават в кабинет „Кариерно ориентиране“ в квартал „Вароша“.

Тя посочи, че в момента водят преговори и със спортните клубове в града, за да може да осигурят и спорт за децата, посещаващи лятната академия. Отново ще има различни направления, като математика биология, народни танци, модерни танци и т.н., каза директорът. Ще се включат всички, които работя в центъра, за да се осигурят добри условия, допълни тя.

Сутрин приемането на децата ще бъде от 8:15 до 9:00 часа, а децата ще се взимат след 16:00 часа. За изхранването ще си партнираме с Веселин Илиев, които ще твори в стола на Пето средно училище и децата ще има възможност да се изхранват на място, каза Костадинова.

Няма лимит за брой деца, единственият такъв е за възраст – от шест до 12 години, посочи директорът. Има деца, които ще постъпят в първи клас на шест годишна възраст и преди записването ще бъдат на пет. Такива деца могат да посещава академията с представен документ, обясни тя.

Костадинова посочи, че в Центъра за личностно и творческо развитие работят 22-ма педагогически специалисти. Има и 15 външни лектори, на които ще бъде предложено да се включат. Голям интерес има и от страна на педагогически специалисти, които не са част от екипа на центъра. Тя каза още, че миналата година академията е обхванала над 1200 деца.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене