Втори крах на кандидатите за директор на Бюрото по труда в Благоевград

Всичките 4-ма кандидати за директор на Бюрото по труда в Благоевград в четвъртък са били скъсани на теста и нито един от тях не е допуснат до следващия етап от конкурсната процедура, съобщи в. Струма.

Кандидати са били дългогодишният директор на Регионалната служба по заетостта Станислава Поповска, временният директор на дирекцията от миналата година Мария Янкулова, както и две външни за системата дами – бившата ръководителка на Домашния социален патронаж в Благоевград Мария Комарова, която бе съкратена от общинската длъжност през декември 2021 г. за оптимизиране на разходите, и Росица Стойчева.

Нито една от кандидатките не е успяла да изкара поне „4“ на теста, който се състоеше от 20 затворени въпроса, свързани с дейността на Агенцията по заетостта, с по 1 верен отговор. За решаването му и за практически изпит за проверка на уменията за вземане на управленски решения всеки от кандидатите разполагаше общо с 60 минути. Това е втори опит тази година на Агенцията да намери титуляр на поста, овакантен миналата година след напускането на юристката Петя Гюрова. През януари т.г. по същия начин и на същото ниво – теста, на предишния конкурс бяха посечени отново Поповска, Янкулова и активистът на ГЕРБ Велимир Димитров.

При това положение скъсаната Янкулова ще продължава да е начело на Бюрото по труда в Благоевград – до следващия конкурс за мястото, който се оказа доста над възможностите на благоевградските кандидати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене