Камерна опера – Благоевград, Теодосий Спасов и Илиан Илиев носят вдъхновение с „Отворено настроение“

Съвместен коледен концерт под надслов „Отворено настроение“ на Камерна опера – Благоевград, Теодосий Спасов и Илиан Илиев ще зарадва ценителите на музикалното изкуство в Благоевград.

Концертът ще се проведе в зала „П.Яворов“ на 9 декември от 19.00 часа, а билети се продават на касата на Камерна опера до обяд на 9 декември, след това билетите ще бъдат достъпни на касата на зала „П.Яворов“. По време на пресконференция днес, Лина Ангелова, директор на Камерна опера – Благоевград, подчерта, че вълшебството, което предстои на 9 декември е послание към благоевградската публика.

„Благодаря на кмета Илко Стоянов за възможността да осъществим нашата мечта, а именно съвместния концерт със скъпите ни гости!“, допълни още директора на Камерна опера. По време на срещата виртуозният артист Теодосий Спасов изрази благодарност за възможността да представи своята музика, която е писал през годините, пред почитателите в Благоевград.

„Този проект сме го презентирали девет пъти с Илиан Илиев, но за първи път ще го представим в Благоевград. И този път ще бъде различен, защото благоевградската публика е музикална и разбира от искреното свирене на изпълнителя!“, каза още музикантът Теодосий Спасов. Българският кларинетист Илиан Илиев, от своя страна, изрази надежда за дългото съществуване на оркестъра на Камерна опера – Благоевград. „Дано има дълъг живот този оркестър, защото благоевградският регион има нужда от това“.

На пресконференцията присъства и диригентът на Камерна опера Благоевград – Красимир Топалов, който увери, че представлението ще бъде крайно интересно, с орнаменти на фолклор – македонски и турски. Началото на срещата бе поставено от Яна Гюрова- Управител на „Арт стейдж енд фест“, която приветства с „добре дошли“, присъстващите в залата! „Очакваме Ви утре на концерта „Отворено настроение“, като преди това елате на запалването на коледните светлини точно в 18.00 часа на пл. „Георги Измирлиев“. Тя се обърна още към жителите на Благоевград, като ги прикани да носят и своето празнично и положително настроение! В рамките на пресконференцията бяха обсъдени още и бъдещи съвместни проекти с гост-солистите и Община Благоевград.

Концертът е част от Коледно-новогодишната програма на Община Благоевград, която преминава под мотото „Коледата е възможна“.

Музикалното събитие ще премине при спазване на всички противоепидемични мерки! За присъствие в залата е необходим зелен сертификат!

pirinsko.com

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене