FUN in the SUN в Киноцентъра в Бояна

Малки и големи празнуваха 1-ви юни и учеха как да се пазят от слънцето

 Вълшебства, лято и игри посрещнаха децата в Киноцентъра в Бояна. Детският фестивал FUN in the SUN поведе малки и големи на вълнуващо пътешествие сред декорите на снимачната площадка, в търсене на полезна информация и факти за слънцезащитата, които им носеха многобройни подаръци и изненади. Фестивалът бе организиран от Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО) за трета поредна година, превръщайки се в очакван празник за целите семейства.

За първи път FUN in the SUN 2024 бе част от вълшебен детски форум – Family Fantasy Land – още по-голямо и първо по рода си събитие с несравним мащаб и разнообразие от атракции, с които посетителите да отпразнуват Деня на детето. В 5 невероятни тематични зони – American Houses, Arabian World, Gladiator Arena, FUN in the SUN зона и разбира се, познатите New York и London – има различни активности и забавления за цялото семейство: игри на гладиатор, каскадьорски шоута, детективско предизвикателство в стил Шерлок Холмс, танцови уъркшопи, пикник в Central Park, майсторски класове по магия, по слънцезащита, уъркшоп по калиграфия и още много.

В зоната на FUN in the SUN, с помощта дерматологични лаборатории AVENE, част от фармацевтичната компания Pierre Fabre, MSD и Bristol Myers Squibb, бяха подготвени още интересни игри за малки и пораснали деца, каза д-р Гергана Шаламанова – председател на БАДО. “Вече сме в сезона на разходките в парка, летните почивки на море, излетите в планината, вълнуващите спортни игри, концерти и многобройни други събития на открито. Много е лесно да пренебрегнем опасността, надвиснала отгоре – слънцето, особено при децата. Затова отново сме се насочили именно към тях – за да знаят повече за слънцезащитата, какво да наблюдават, как да се предпазват сами и да превърнат слънцето в свой приятел, а не враг“, допълни д-р Шаламанова.

Случаите на рак на кожата се увеличават в световен мащаб. Нашите дейности на открито, ако не бъдат контролирани, ни излагат на вредно UV лъчение, което води до повишен риск от онкологични кожни заболявания. Хората не трябва да се страхуват, а да следват няколко прости стъпки за слънцезащита по правилен начин, каза от своя страна д-р Ива Гаврилова – секретар на БАДО. „Всичко започва с информация, осведоменост и подготовка и затова на 1-ви юни учим малчуганите и техните семейства как да „надхитрят“ слънцето и да се наслаждават на дейностите си на открито, като същевременно са в безопасност“, посочи още д-р Гаврилова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене