Манолова бясна: Телекомите вдигат цените за втори път тази година. Ще забраним индексациите

„Мобилните оператори отново успяха да ме вбесят. За втори път тази година мобилен оператор едностранно вдига цените – този път на телевизионните услуги в основен пакет и допълнителните пакети.“

Възмущението си Мая Манолова от коалиция Солидарна България изрази в свое видео в социалните мрежи. Тя обърна внимание, че един от мобилните оператори е публикувал на интернет страницата си, че от 1 юли отново ще повиши цените на месечните си такси за основните и допълнителните телевизионни пакети, които включват спортни и филмови програми съответно с нови 1 и 2 лева.

Манолова обясни, че този път дори не обясняват поскъпването с инфлацията, а единствено с „тенденцията за нарастващата стойност на премиум филмово и спортното съдържание в световен мащаб, както и подобряване на качеството на предоставените услуги“.
„И това се случва, защото депутатите в парламента са им слуги, защото не се намери един да внесе нашето предложение и да им забранят в рамките на срочни договори да пипат цените.
Но ние ще влезем в парламента с №9 на 9 юни и ще им забраним да променят цените в рамките на срочни договори. Никакви индексации, никакви своеволия и вдигания.“ – беше категорична Мая Манолова.

Припомняме, че в началото на годината от гражданската организация на Манолова заведоха колективни искове срещу трите мобилни оператора, като обжалват едностранните индексации в договорите им като неравноправни, но до момента съдът не е провел заседания по тези дела.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене