Арест след зверството с деца в детска градина във Велинград

Директорът на детска градина „Фантазия“ е задържана. Това съобщава БНР, позовавайки се на разследващи от Велинград.

Мая Якимова е в ареста на РПУ -Велинград.

По-рано днес прокуратурата и полицията в Пазарджик се самосезираха, след разпространените в социалните мрежи кадри с насилие в иновативната детска градина. На тях се вижда как възпитателка дърпа и удря деца.

По-късно прокуратурата ще направи изявление пред Съдебната палата в Пазарджик, а по това време във Велинград се очаква да започне протест по повод разкритията за насилие в забавачката.

По-рано директорът застана пред общинските съветници. Твърди, че видеата са качени от хакнат профил и се съмнява дали не са манипулирани.

„Пуснах заповед, която е свързана със създалата се кризисна ситуация. По всякакъв начин ще проверя случая с този хакнат профил“, увери Мая Якимова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Бащата на показанотo дете сподели, че синът му неведнъж разказвал за жестоките методи на възпитание. Той и съпругата му обаче не повярвали, до вчера.

„Просто виждах, самото дете ми казваше: „Леля Нели, не искам на градинка, леля Нели бие“. То не може да ми обясни подробностите“, сподели Петър Томанов.

Бащата опитал да говори с директор на градината, но без успех. Сега е категоричен, ще заведе дело и иска пълна проверка от всички институции.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене