Телевизиите спряха анимацията на ЦЕНТЪР с Тиквун и Прасчо

Телевизиите спряха анимацията на ЦЕНТЪР с Тиквун и Прасчо – измислените герои “накърняват” кандидатите да ни управляват

В главната роля на анимационния клип на партията на Божков
ЦЕНТЪР са “измислените герои” Тиквун и Прасчо. Но никоя телевизия не се съгласи да ви го покаже, защото “уронват престижа” на кандидатите.

45-секунден сатиричен клип, без споменаване на нито едно име, без реални кадри и никакво назоваване на героите, предизвика категоричен отказ от двете големи частни телевизии – bTV и NOVA.

Медиите-монополисти на националния ефир се позовават на “Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) и на Изборния кодекс”, нарушаване на “добрите нрави”, “общоприетите морални норми” и “ честта и доброто име на кандидатите”.

Колегите на Васил Божков от ЦЕНТЪР изтъкват, че изглежда телевизиите сами “са разпознали кандидати с добро име”, след като в клипа не присъстват никакви реални политически герои -всички са измислени.

Какво толкова ще накърни “имиджа на политиците”?
Анимационната история започва в Банкя, където виждаме човек с форма, цвят и вид на тиква, който лежи до чекмедже с кюлчета.

Над него е провесен паяк с лице и фигура на прасе, който “не пропуска възможност да се наяде” и протяга език към пачка с евро банкноти в леглото на човека-тиква.

На вратата се звъни и се появява слаб мъж с копейка на главата си, след него човек с голям нос в костюм, следван от бастун с тъмни очила, а накрая две букви ПП с лица и интересни татуировки.

Следва кадър на баница във формата на България и вилици, които откъсват парчета от страната.

Клипът завършва с Васил Божков, който изключва телевизор и казва “Стига фалшиви герои! Време е за вас, време е за ЦЕНТЪР!”.

Защо го спряха медиите?
“Проявявайки неуважение към българските институции и медиите, спотът може да демотивира обществото да упражни правото си на избор и може да доведе до намаляване на избирателната активност.”, изтъкнаха като аргумент от NOVA.

“Агитационни материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите”, отказва да излъчи bTV.

От движение ЦЕНТЪР обаче виждат репресия и цензура

“Забраната на клипа е поредната политическа цензура, на която сме подложени през цялата си кампания”, изтъкват от движението на Божков.

“Кандидатите на ЦЕНТЪР не са добре дошли в национален ефир, защото изказват мнение и идеи, които противоречат на управлението от 2009-а насам”, подчертават от Коалицията.

“Спирането на клипа на ЦЕНТЪР с измислени герои-карикатури, е много повече от своеволие на телевизиите-монополисти. Това е нарушаване на закона и признаване за частни интереси, които стоят зад програмната им политика”, изтъкват от движението на Васил Божков.

Клипът може да бъде видян в социалните мрежи на политическо движение ЦЕНТЪР и в профилите на Васил Божков.

“Гледайте клипа и преценете сами – виждате ли истински политици или само фалшиви герои?”, призовават от ЦЕНТЪР.

Ето и линк към клипа:

https://drive.google.com/drive/folders/1SCNpNZxXVU0DsJ1s8q1-erftHSJ0V9zP

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене