Нови спирки и маршрути на автобуси в Благоевград

Нови спирки и промяна на маршрута на част от съществуващите градски и междуселищни автобусни линии влизат в сила от 1 юни. Това съобщиха от Общината.

Промените предвиждат по-голяма свързаност и достъпност на селата Долно Българчево и Горно Лешко в община Благоевград. От следващия месец жителите на двете населени места ще могат ежедневно да пътуват от и до областния център с ново маршрутно разписание.

Промените са факт след направено предложение от кмета Методи Байкушев, целящо да създаде по-голямо удобство за жителите на общината и бе прието на последната сесия на ОбС – Благоевград през април.

Нови спирки се обособяват при:

-„Парк хотел Бачиново“ (линия №3);

-„Пресевната“ (линия №3);

– „Супера“ и бл. № 9 в ж.к. „Еленово“ (линия №7);

– „Супера“ и бл. № 9 в ж.к. „Еленово“, ул. „Броди“ № 36“, ж.к. „Струмско-крайна“, ДСХ „Света Петка“ (линия № 10).

Измененията в маршрутните разписания по съществуващите междуселищни линии, част от общинската транспортна схема включват също автобусни линии Благоевград – Долно Българчево с начален час 06:00 ч. и 17:40 ч. от Автогара – Благоевград, която ще се изпълнява ежедневно;

Съгласно приетото предложение се въвежда ново маршрутно разписание за автобусна линия Благоевград – Долно Българчево с начален час 13:40 ч. от Автогара – Благоевград (ежедневно) и автобусна линия Благоевград – Горно Лешко с начален час 11:30 ч. от Автогара Благоевград (ежедневно).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене