Главният секретар на ДСБ Емил Мачиков разкри скандални подробности: Шушков записва членове на партията за застъпници на ББЦ-Дупница срещу пари, сам подаде оставка по време на евровота, сега се коронова пак за председател

 

Стоян Шушков: Аз съм шефът, 6 човека от ръководството на ДСБ ме подкрепят

Емануела Кацарска: Шушков обещава постове на наивници и е ортак на големеца Костадин Костадинов

285-01-010

Бившият председател на ДСБ-Дупница, Стоян Шушков е записвал членове на партията за застъпници на Барековата партия „България без цензура” срещу заплащане.

285-01--stoian shushkov 119-02-03-Picture 1064 copy

„Това негово поведение беше квалифицирано като долна постъпка и чисто предателство и стана една от причините да снемем политическото доверие от Стоян Шушков в качеството му на председател на партията и общински съветник в местния парламент. С поведението си Шушков не само дезертира от партията, но и всява разкол в редиците ни”, заяви главният секретар от централата на партията в София – Емил Мачиков.

Любопитна подробност е и фактът, че по време на евровота, навръх общинско събрание на партията в Дупница, Стоян Шушков сам подава оставка. 15 членове на партията са я приели, но тя не е влязла в сила, защото съгласно Устава по време на избори никой няма право да подава оставка.

185-01-0010.jpeg

„Шушков скандално гази устава, гази партията и се поставя в услуга на местния големец Костадин Костадинов – управител на частната болница на Ени Лефтеров и лидер на ББЦ – Дупница. Оставката на Шушков е внесена за одобрение в централата на партията, а за следващия месец е насрочено събрание, на което тя ще бъде официално приета по устав. Де факто той не е председател на партията, де юре решението влиза в сила до месец”, допълни главният секретар Емил Мачиков, който е роден в Кюстендил, но от много години живее в София.

147-24-82 SAMO KOSTADINOV 163 copy

„Шушков реално е абдикирал и не е участвал в работата на партията в европейските и парламентарните избори. Той е бил ортак на Костадин Костадинов. Явно за да избегне унизителното му сваляне от поста, Шушков е решил да изпревари събитията и сам си подава оставката с мотива, че е много зает. Това става точно когато членовете на ДСБ са се запознавали със състава на листата и 17-те човека, които я представляват в Реформаторския блок за евровота. Точно тогава те са излъчили и данъчния инспектор Люба Стойкова, дългогодишен член на ДСБ, като представител в РБ. Функциите на Шушков съгласно устава са изпълнявани от областния лидер на партията Емануела Кацарска от Дупница”, каза Мачиков.

190-10-01-Eni-Lefterov-big copy

В момента Стоян Шушков свири на нова цигулка. Той е обединил тези 15 души в Дупница, които са му приели оставката, да тръбят, че Емануела Кацарска е нелегитимна, а той е законният председател на ДСБ. От ръководството на партията в столицата се надяват членовете на ДСБ в Дупница да си върнат достойнството и да не се водят по акъла на хора, които гонят единствено личния си интерес.

Само преди две седмици Стоян Шушков лично предложи Костадин Костадинов за председател на Общинския съвет и с влиянието на своя работодател Ени Лефтеров над местните парламентаристи Костадинов успя да спечели 17 гласа, необходими, за да се седне в стола на ОбС шеф.

44-08-83-Emanyela Kacarska copy

Междувременно Шушков снощи направи изявление пред медиите, включително и до вестник „Вяра”, и обеща да изпрати писмена декларация, но не го направи. Той съобщи, че тя е подписана от шестима членове на ръководния екип и в нея те изразят подкрепата си за него. Имената на шестимата Шушков не съобщи. Той твърди още, че партийният устав не позволява подобна „смяна” на председателя. Шушков се закани да свика общо събрание, на което да поиска вот на доверие от съпартийците си. Той не каза и дума за това, че сам е подал оставката си и че налива вода в мелницата на Костадин Костадинов.

Емануела Кацарска беше категорична, че Шушков е направил опит да превърне партията в сателит на неясни политически субекти. „Оставката на Стоян Шушков е приета от ръководството на ДСБ. Единствено предизборната кампанията е попречила оставката да стане факт чрез свикване на отчетно-изборно събрание. Шушков може да представлява единствено себе си и няма право да свиква събрание. Лидерството в структурата се поема от областния координатор”, заяви главният секретар на ДСБ Емил Мачиков.

„Включването на ДСБ в ОДБ в Дупница е еднолично решение на Стоян Шушков, то е некоректно и е с цел лична изгода. В изборите Шушков агитира за „България без цензура”, а след като РБ, част от който е и ДСБ, влезе в управлението, той е започнал да обещава и постове за наивници от обкръжението му”, добави Емануела Кацарска.

Снимките:

1 Емил Мачиков

2 Стоян Шушков

3 Люба Стойкова

4 Костадин Костадинов

5 Ени Лефтеров

6 Емануела Кацарска

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене