ПП-ДБ с план за безплатни лекарства за най-масовите заболявания, минималната заплата на лекарите – 80% средната за страната

Здравеопазване с грижа за здравето на хората, а не за печалби, планират от ПП-ДБ в сектор здравеопазване. Екипът на коалицията е с разработен план за силна подкрепа за хората, страдащи от най-масовите заболявания. Той включва безплатни лекарства за диабет, сърдечно-съдови заболявания, включително комбинирани лекарства, както и за неврологични и респираторни болести. ПП-ДБ планират и неколкократно намаление на доплащанията за медицински изделия и консумативи чрез остойностяването и финансирането им през клиничните пътеки.Достойното заплащане на хората в сектор здравеопазване е паралелна линия за ПП-ДБ.
Експертите предвиждат минималните заплати на медицинските специалисти да станат най-малко 80% от средната за страната. Стартовата работна заплата на млад лекар – да е равна на средната за страната.Като част от политиките за по-качествено и достъпно здравеопазване кандидатите на депутати от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в област Благоевград продължават със здравни събития под надслов “Помислете за себе си, здравето е всичко”. В неделя и понеделник медицински лица мериха кръвно налягане, кръвна захар и сатурация в открити приемни в Банско, Разлог, Добърско и Горно Драглище.„Днес е Световният ден на Спешната помощ. За съжаление, България го отбелязва със стряскаща статистика – в системата трайно липсват 500 лекари. Смея да твърдя, че ще се справим и с това. Трябва ни време, подкрепа и доверие. Здравеопазването е сред приоритетите на ПП-ДБ“, заяви кандидатът на народен представител от листата с бюлетина с №14 Марио Граченов. Колегата му Николай Божков припомни, че по време на кабинета „Денков“, със съдействието на тогавашния областен управител на Благоевград Мария Димова, бяха дарени 2 високопроходими линейки на спешните центрове в Банско и Сандански.

Да върнем медиците в тези линейки е по-тежката задача и тя зависи от националните политики, които се провеждат. От ПП-ДБ ще работим в тази посока и имаме визията за това, категорични са от коалицията на Промяната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене