Пред удобни медии близки до Костадин Паскалев, Пандев спекулира, че „го направил за добро“ но под медицинската му маска прозира политическа такава, което освен престъпления е чиста мерзост.

Разследване на Топ Преса! На вниманието на прокуратурата! Защо доктор Владимир Пандев прати труп на дете в Благоевград?

Само преди няколко дни 5-годишният Мирослав от кочериновското село Стоб е бил докаран починал в болницата в Благоевград. Родителите установили, че детето им не диша и се обадили на Спешна помощ. Сигналът във Филиала на ЦСМП – Рила е постъпил около 1,30 ч. през нощта на 19 срещу 20 май приет лично от благоевградския лекар доктор Владимир Пандев.

Медицински екип веднага е пристигнал в дома на детето. Дежурните медици веднага са започнали реанимационни действия, но безрезултатно. След това са го транспортирали до болницата в Благоевград, като по пътя са продължили с опитите да го съживят. Екипът е избрал да го транспортира до Благоевград, въпреки че е в друга област, защото болницата е най-близката.

„При нас е докарано без жизнени показатели – без сърдечна и дихателна дейност. Повече от 40 минути колегите са правили реанимационни действия, но то вече е било починало. Въпреки че при нас е докарано мъртво и нямам никакви съмнения за адекватните действия на колегите, съм назначил вътрешна проверка“, казва директорът на болницата в Благоевград д-р Димитър Димитров.

По предварителни данни причината за смъртта е аспирация. Най-вероятно детето е починало в съня си заради задушаване от повръщане.

Последните 3-4 дни то е имало разстройство и е повръщало. Назначена е аутопсия, която да определи причините за смъртта.

След смъртта на 5-годишното дете в село Стоб Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва извънредна проверка.

Тя ще трябва да покаже има ли пропуски при оказването на лекарска помощ на детето. То е починало в дома си, след като 2 часа преди това вече е било посетено от екип на Спешна помощ, който не е констатирал нищо нередно.

„На 19-и около 23 часа, получихме сигнал за човек с болки в корема и диарични изхождания. Когато отидохме на място, установихме, че става въпрос за детенце на 5 години. Беше контактно, нямаше температура. Коремчето му вече се беше успокоило. Към въпросния момент нямаше никакви признаци за притеснения. Прегледах дробовете и сърцето му. Според мен ставаше въпрос за вирус, който циркулира от няколко седмици. Говорих с родителите за диетичния режим, който трябва да се спазва, защото този вирус е съпътстван от повръщане. Родителите казаха, че детето през деня е имало разстройство“, казва д-р Владимир Пандев, който е прегледал момченцето.

Около 1 ч. при спешните медици отново е получено обаждане от същия адрес, че детето е получил гърч.

Родителите обяснили, че след първото посещение на лекаря, са отишли в Благоевград, за да купят предписаните лекарства и когато се върнали открили детето си в безпомощно състояние. Според данните от „Мидицински надзор“ с които Топ Преса разполага, на детето са му предписани забележете -„свещички“.

Когато д-р Пандев отишъл отново в дома, установил, че 5-годишното момче е без жизнени показатели.

„Около 1 часа, на 20-и, отново се отзовахме на сигнал от същия адрес. Съобщението беше, че детето е получило гърч. Когато пристигнахме на място установихме, че то няма никакви жизнени функции – нямаше дишане, сърдечна дейност, пулс. Започнах веднага реанимация и веднага го транспортирахме с линейка до СПО Благоевград. Там реанимационен екип го пое веднага, но за съжаление не успяха да помогнат на детето”, обяснява медикът.

Няколко дни преди да почине, 5-годишното момченце от Стоб не е било добре. То е заведено при личния лекар, след това следата се губи но разследване на медията ни показва и доказва, че бездействието на д-р Пандев е една от основните причини. Дори и за обикновения медицински работник е ясно, че щом детето е с повръщане и диария то със сигурност е обезводнено. Странно защо Пандев изписва „само свещички“ при положение, че нищо не му е струвало да му сложи една банка за подхранване и хидратиране.

Момчето е от многодетно семейство, по думи на лекуващия им лекар, родителите били отговорни към здравето на всичките си деца. Но не са поставили на време задължителните ваксини на момчето.

„Детето не е имало никакви проблеми до сега, ходи на детска, след като му бяха направени ваксините, не е често боледуващо, до сега не съм имал проблеми, ходят на педиатър, когато съм давал направление“, заявява Христо Киров – общопрактикуващ лекар.

Аутопсията ще покаже каква е точната причина за смъртта на детето, но по наша информация то е пристигнало в Благоевградската болница с диагноза „кадавер“, което означава преведено от медицински език буквално – „труп“. Видно за да се спаси от носене на отговорност Пандев праща „трупа“ в Благоевградската болница за да си измие ръцете, а защо не да я компрометира….

Прокуратурата в Благоевград незабавно образува досъдебно производство, което ще бъде прехвърлено по компетентност в област Кюстендил и най-вероятно в прокуратурата в Дупница, която ще поеме разследването оттук нататък. Нека разследващите имат предвид че Владимир Пандев от години глади ризи отново да поеме ръководството на болницата в областната столица. Работейки в „Спешния център“ Кочериново, той и службата на практика са подчинени  на „Бърза помощ“ – Кюстендил. Защо избира видимо да прати „труп“ в Благоевград. Пред удобни медии близки до Костадин Паскалев, Пандев спекулира, че „го направил за добро“ но под медицинската му маска прозира политическа такава, което освен престъпления е чиста мерзост. Време е това да се установи и законът да бъде приложен. Топ Преса стои зад думите си. Пандев отказа коментар!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене