Цветелина Пенкова: Гоце Делчев е визитката как БСП управлява на местно и национално ниво с работещи политики за хората

„Гоце Делчев е визитката как БСП управлява на местно и национално ниво с работещи политики. Необходимо е да се запази инвестиционната програма на държавата спрямо общините. Трябва да има стимули за изграждане на индустриални зони.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от коалиция „БСП за България“ Цветелина Пенкова в Гоце Делчев след среща с кмета на града Владимир Москов и граждани. Тя отбеляза, че работи и ще продължи да работи, за да останат младите хора да работят и се развиват в България.„В областта на образованието, здравеопазването, социалните дейности и инфраструктурата община Гоце Делчев е пример за действие“, изтъкна Пенкова. Тя коментира, че екипът, който управлява общината показва ясно какво е политика в интерес на хората: „В общината има добре развита индустриална зона, тя разполага с много потенциал за развитие на туризма. Гоце Делчев е един от малкото градове в България, които строят социални жилища по европейски проекти и започва работа по проект, насочен към кадрите, които предоставят социалните услуги, като финансирането ще дойде от програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027, съфинансиран от Европейския социален фонд.“ Цветелина Пенкова открои още факти- ремонтирани са училища и детски градини и са изградени спортни площадки на открито, Гоце Делчев е един от градовете с активно работеща Местна инициативна група и бизнес инкубатор, работещи по национални и европейски проекти в полза на хората и бизнеса.„Трябва да се открои постижението на общината, че успя да инвестира европейски средства в публична и културна инфраструктура- реконструирани са болницата и училище. Благодарение на усилията на местната власт се финансира специализацията на лекари с ангажимент да работят в Гоце Делчев поне 5 години“, изтъкна още Цветелина Пенкова.
В интересната дискусия хората споделиха, че трябва да се оказва подкрепа за фирмите, които инвестират в кадри и високоплатени дейности и производства извън големите градове. Освен това да се положат усилия за осигуряване на подходяща работа за младите хора, за да останат в страната, както и да се окаже по-сериозен натиск върху полиция, прокуратура и всички държавни органи, за да си вършат качествено работата и да не се заобикалят законите.
Всички присъстващи се обединиха около мнението, че за страната ни е важно да има представители в Европейския парламент като младата и опитна Цветелина Пенкова, които са достатъчно подготвени, утвърдени професионалисти, имат ясни приоритети и визия какво е нужно да се промени в ЕС, и най-важнито – ще отстояват националните ни интереси.
В срещите, освен кмета Владимир Москов, участваха председателят на общинския съвет Иван Геров, заместник-кметът и областен председстел на БСП Валери Сарандев, настоящият депутат от БСП Богдан Боцев и кандидатите за народни представители от листата на коалиция „БСП за България“ в региона Гергана Орманлиева, Димитър Савов, Георги Серафимов и Лилко Айвазов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене