32-годишният Йордан Йорданов от Дупница, чийто ТИР изгоря като факла, обяви къщата си за продан, баща му: За нас тук живот няма

282-01-copy

Полицаите шушукат: Зулумите трасират пътя към шефския пост в полицията на ексшефа Борислав Динев

Бащата на 32-годишния Йордан Йорданов, чийто ТИР беше изпепелен на 8 декември, обяви за продан къщата си на ул. „Трети гвардейски полк”. Йорданов влезе в болница, след силния шок той загуби говора си, а баща му – дядо Йордан, който е инвалид и страда от рак на гърлото, не спира да плаче заради тежкия удар на атентаторите.

„За нас в Дупница живот няма, по-добре е да продадем всичко, за да може синът ни да се установи в град, където мафията не триумфира”, каза, задавяйки се от сълзи, възрастният човек.

284-01-08  -dinev

Според източници на вестник „Вяра” полицията в Дупница е по петите на извършителите, които запалиха ТИР-а на Йордан Йорданов. Сред полицейските среди се носи слух, че серията от екшъни в Дупница е режисирана от хора, които искат смяната на шефа на полицията в Дупница Валентин Гълъбов. Редовият състав на полицията в града е под напрежение от слуховете, че се трасира пътят към шефския пост на предшественика на Гълъбов – Борислав Динев, коментираха ченгета по кафенетата на града завчера.

266-01-81--valentin galabov

 

Съседката на Йорданов Г. Стойчева разказа, че младият мъж е отгледан от баща инвалид, болен от рак на гърлото.

„Човекът говори с машинка. От няколко години Данчо се грижи за него. Майка му от години живее с друг мъж в Гърция и не поддържа контакт с Данчо. Той караше такси, но се отказа и замина на гурбет в Европа. Когато се върна с тира, всички му се радвахме, че е успял”, каза съседът му Георги Кацаров и добави: „Той непрекъснато беше под тира, боядисваше го, ремонтираше го, големи пари не е изкарал от него.”

Снимките:

1 Според източници на вестник „Вяра” полицията в Дупница е по петите на извършителите, които запалиха ТИР-а на Йордан Йорданов

2 Борислав Динев

3 Валентин Гълъбов

Вестник: Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене