Застреляха пастир в Югозапада!

.

33-годишният пастир А.Ч., който бе открит мъртъв в къща в село Влахи, е застрелян, образувано е досъдебно производство по случая. Разследването е под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Той е намерен бездиханен от своя работодател рано сутринта в приземен етаж на двуетажна масивна постройка в махала на кресненското село. Открит е от фермера мъртъв, имал е тежко нараняване в областта на главата.

 

По предварителни данни смъртоносното нараняване е причинено от боеприпас, което означава, че пастирът е застрелян. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс – убийство.

Извършени са неотложните първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие, изземване на следи и вещи от местопроизшествието, освидетелстване на лица, разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза. Продължава активното провеждане на действия по разследването.

 

Местни хора споделиха, че мъртвият мъж не е от община Кресна, той работел като пастир при местен животновъд. Всеки ден фермерът посещавал пастира, за да му носи храна и да нагледа животните си. Вчера сутринта обаче се натъкнал на трупа на работника си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене