Домашният социален патронаж в Гоце Делчев с ново кухненско оборудване

socialen-patronaj-goce-delchev-novo-oborudvane7Обновен и с подменено кухненско оборудване е Домашният социален патронаж в гр. Гоце Делчев. Общо 10 000 евро са вложени в ремонта. Средствата са осигурени от почетния гражданин на Гоце Делчев Фридхелм Ло и са дарени за тази цел по инициатива на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов. С помощта на дарените средства са подменени кухненските печки, с които досега се приготвяше храната на 200 потребители.

Кухненското оборудване в патронажа беше остаряло и амортизирано, тъй като не е сменяно от десетилетия. След направения ремонт и обновяване се очаква, че икономичността на новите печки ще бъде значителна и разходите за ел. енергия ще намалеят драстично. Домашният социален патронаж в Гоце Делчев обслужва към момента 200 лица – възрастни хора и хора с увреждания.

От 1 октомври 2014 г. ще продължи и изхранването на 72 социално слаби лица по проект “Обществена трапезария”. Ежедневно се приготвят 4 ястия за потребителите на услугата – обяд, който включва супа, основно ястие и десерт, и вечеря.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене