Ден на отворените врати в ОУ „Христо Ботев“ Благоевград

По повод 24 май, в 11-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград се състоя празник, Ден на отворените врати. В двора на училището се събраха учениците от всички класове, учители – настоящи и бивши, родители, както и деца от ДГ №6 „Щастливо детство“.

Учениците, участници в клубовете по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“, имаха представителни изяви. Чухме изпълнения на вокална група „Звънче“, учениците от клуб „Арт работилница“ бяха подредили изложба в двора на училището. Момичетата от Парадния мажоретен състав дефилираха, а учениците от клуб „Великите българи“ рецитираха стихове.

Радка Ризова, директор на 11-то ОУ „Христо Ботев“, поздрави присъстващите с празника на светите братя Кирил и Методиий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. „24 май е символ на непреходното ни достойнство, традиции, гордост и духовност, ден, който ни изпълва с вяра, оптимизъм и самочувствие“, каза Радка Ризова. Директорът награди учениците, показали отлични резултати на различни състезания и олимпиади през учебната година – „Знам и мога“, Компютърно моделиране, състезания на СБНУ, в които 27 ученици са достигнали и получили 50 точки на финалното национално състезание, Международното математическо състезание „Математика без граници“ и др.

Първи бе награден второкласникът Борян Кацарски, който получи златен плакет, златен медал и грамота.

Третокласничката Мартина Мавродиева достигна до полуфинал на Международния турнир „Математика без граници“ и е финалист на Националното състезание по компютърно моделиране. Тя също бе наградена. Своите медали, плакети и грамоти получиха и останалите ученици, представили достойно своето училище на национални състезания и олимпиади.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене