Нова туристическа атракция в Кюстендил

Кюстендил ще предлага туристически тур с открит 30-местен автобус. Курсовете ще тръгнат на 24 май, от центъра на града до парк Хисарлъка над града.

Предвиденият маршрут е с начало и край площад „Велбъжд“. Бусът ще качва жителите и гостите на Кюстендил до парк „Хисарлъка“, където е разположена и едноименната крепост, построена в края на ІV и началото на V век. Предвидени са няколко спирки, а една от тях Вилата на генерала. Линията ще бъде сезонна, а автобусът ще се движи при добри метеорологични условия. Предвидени са десет курса на ден.

„Благодарен съм на превозвача, който закупи автомобила и го брандира с фотографии на символични за Кюстендил места, които ще правят реклама на града”, каза кметът Огнян Атанасов.

Той припомни туристическото влакче в Кюстендил преди години, което изпълняваше този маршрут и се радваше на голям интерес. „Туристически влакчета вече не могат да пресичат републиканската и общинска пътни мрежи, но за туристически бусове от този тип няма ограничения. Така че тази нова придобивка ще радва жителите и гостите на Кюстендил“, каза Атанасов.

Той подчерта, че през последните шест месеца се работи върху това Кюстендил да се утвърди като туристическа дестинация. „Затова правим всичко възможно да възстановим туристическите атракции, да създаваме фестивали“, коментира кметът на Кюстендил.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене