Благоевград изпрати над 100 военнослужещи на мисия в Косово

Благоевград изпрати над 100 военнослужещи за поредна мисия в Косово. Тържествената церемония се състоя на площад „Георги Измирлиев“ в областния център.

В тържествения ритуал на площад „Георги Измирлиев“ се включиха военнослужещите, които ще отпътуват за Косово.

Официалната церемония се проведе в присъствието на началникa на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Пред медиите адмирал Емил Ефтимов коментира, че ситуацията в Косово е стабилна.

Кметът Методи Байкушев им пожела да се завърнат живи и здрави при семействата си.

Заместник-командир на 2-ри батальон от оперативния резерв на НАТО в Косово майор Красимир Дамянов благодари за оказаното му доверие.

Областният управител Георги Динев се обърна към семействата на военнослужещите. А близките изпращаха своите дъщери и син със сълзи на очи.

Икони на закрилника на военнослужещите свети Георги връчиха адмирал Емил Ефтимов и кметът Байкушев.

Водосвет за здраве беше отслужен от свещеници от благоевградската църква.

Заместник-командир на 2-ри многонационален батальон от силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово е майор Красимир Дамянов, а командир на ротата е капитан Фердо Фердинандов.

В операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) ще се включат над 100 военнослужещи основно от състава на 3-то бригадно командване – Благоевград. Българският контингент ще изпълнява задачи за подпомагане на усилията за възстановяване и поддържане на сигурността в Косово.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене