Кметът на Самуилово сигнализира: За половин час 8 коли спукаха гуми в дупките край Скалата на пътя Петрич-Сандански

56851-632x358

„Осем автомобила само за половин час в понеделник вечерта спукаха гуми в многобройните дупки на отсечката от пътя за Сандански между Петрич и местността Скалата, шофьорите  им бяха принудени да ги сменят в тъмнината под силния дъжд”, съобщи кметът на петричкото село Самуилово Кирил Стоянов. Той похвали действията на полицията в тежките пътни условия и призова потърпевшите от надупчения път собственици на коли да предявяват съдебни искове срещу Областно пътно управление.

„В понеделник вечерта пътувах за Сандански. Валеше дъжд. На пътя от Петрич до местността Скалата зеят безчет дупки, дълбоки по 30-40 сантиметра с диаметър 2 метра. Заради дъжда те бяха пълни с вода и в тъмнината не се забелязваха”, разказа К. Стоянов. Той допълни: „Чест прави на служителите на „Пътна полиция” – Сандански, които в дъжда и тъмнината контролираха движението и поставяха светоотразителни конуси, за да предупреждават шофьорите да карат по-бавно заради опасните условия. Това е едно наистина европейско поведение на полицаите. Въпреки действията им обаче от 20,30 часа до 21,00 часа осем шофьори бяха отбили колите си встрани, за да сменят спуканите гуми. Спрях и поздравих полицаите. През това време спря човек, който за втори път за една вечер трябваше да сменява гума на колата си.  Полицаите ми разказаха, че преди една седмица са видели камион да засипва дупките с филц, което е безполезно при тези всекидневни дъждове”, заяви управникът на Самуилово.

„Осевата линия  на тази изключително натоварена отсечка  не личи дори в хубаво време, а в лошо време не се вижда въобще. Банкетите са непочистени.

Разговарях с ръководствата на РУП – Сандански и РУП – Петрич. Тяхното мнение е, че става тенденция само полицията да следи какво става по този път. От двете полицейски ръководства са информирали писмено Областното пътно управление за лошото състояние на този път. Реакция няма. Само благодарение на полицаите от „Пътна полиция” този път все още не е взел човешки живот. Хората от „Пътно управление”, които вземат заплати, за да се грижат за пътищата, ги няма. В същото време от една седмица петричката полиция масово издава бележки за спукани гуми на пътя Петрич-Скалата. Кой ще плати нервите и разходите на шофьорите? Кой ще отговаря, ако този път вземе човешки живот”, заяви К. Стоянов.

„Ще разговарям по този проблем с колегите от Сдружението на кметовете на селата от общината, тъй като оттук минават хора от цялата Петричка община. Ако до 5 дни „Пътно управление” не оправи качествено този път, ние, кметовете, ще предприемем необходимите действия, за да бъде най-накрая този проблем решен. Какви ще бъдат тези действия, ще се консултираме и ще решим”, заключи Кирил Стоянов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене