Акция на Икономическа полиция в Благоевград! Разкриха психолаборатория издавала фалшиви документи на шофьори

Икономически полицаи от ОД на МВР Благоевград щурмуваха вчера психологическа лаборатория в областния център, за която постъпвали оперативни сигнали, че се издават неправомерно документи, касаещи психологичния статус на шофьори на автомобили, информира Struma.com.

Лабораторията, която извършва психологичните изследвания на шофьори на МПС, се намира в благоевградския квартал „Освобождение“.
Вчера изненадващо за работещите в лабораторията, е направена проверка и са установени данни, че психологическото изследване на шофьорите се извършва неправомерно, което предполага, че в последствие се издава и фалшив документи, позволяващ на водачите да извършват дейността си.

Събраните данни са докладвани на прокуратурата, която започна разследване на работата на психолабораторията, управлявана от известен психолог, възпитаник на Югозападния университет. Установеното при проверката обяснява зачестилите случаи, при които зад волана на товарни и леки автомобили се установяват водачи с психични отклонения.

Писали сме за шофьори на таксита от Благоевград, които са с категорични отклонения, и за които не веднъж са подавани сигнали. Припомняме случай, в който таксиджия налетя на бой на клиенти, преследваше клиентки, които си е харесал и т.н.. Този таксиметров шофьор многократно беше задържан в полицията, след което му бе забранено да управлява лек автомобил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене