Ансамбъл „Пирин” отново на благоевградска сцена

mm_1418113565Ансамбъл „Пирин” ще изнесе втори концерт- спектакъл по повод своя 60- годишен юбилей. „Това е реверанс към жители и гости на Благоевград, тъй като интересът, който предизвика концертът бе изключително голям”, коментира художествения ръководител на ансамбъла Данислав Кехайов.

Концертът ще се проведе на 13 декември от 18.30 часа в зала „Яворов”. Цената на билетите е символична- 5 лв. и могат да бъдат закупени от касата на залата.

Ансамбъл „Пирин” изнесе два невероятни концерта в Благоевград и в София. Красиво направената 3 –D постановка на сцената, изящните хореографии и красивите пирински песни разчувстваха присъстващите. „Уникално преживяване! Проследихме историята на ансамбъла, разказана чрез песни и танци и беше много вълнуващо и красиво. Дано продължим да ги гледаме на сцена още дълги години и да имат добри последователи”, коментираха при последния концерт в зала НДК в столицата зрители.

„Костюмите им са толкова красиви,пищни, изразителни, а всеки танц бе приказка”, коментираше Веска Иванова, бивша солистка на ансамбъл в малките градове на страната, но не пожела да уточни в кой.

Ансамбъл  „Пирин”  получи и много отличия по повод своя юбилей- почетен плакет „Кирил и Методий“ ,почетна грамота за висок принос в развитието на българската култура и почетен знак  „Златен век“ на Министерство на културата и много други. Те ще бъдат прибавени към колекцията, която пиринската перла вече има- наградата „Кристална лира” 2007 за концерт-спектакъла „Гласът на Пирин” / в памет на проф.К.Стефанов/, наградата „Златен карагьоз” от Международния фолклорен фестивал гр. Бурса –Турция /2007г/ и голямата награда „Златен мост” от Международния фолклорен фестивал „Буюк чекмедже”- Истанбул / 2008 г/. Носител на голямата наградата на Муждународния фолклорен фестивал „Нестинарка” Бургас 2012 и други.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене