Мая Нешкова облича капанска носия на 100 г. на празника си

Обичаната певица Мая Нешкова ще облече капанска носия на 100 г. на тройния си празник днес, разкрива пред „Телеграф“ самата тя.

Изпълнителката на евъргрийна „Честит рожден ден“ празнува на 1 май рождения си ден, имения си ден и годишнина от сватбата си с композитора Кирил Икономов. Тържеството ще е семпло, домашно и семейно, тъй като само след 10 дни маестрото ще закръгли достоен юбилей.

 

„Преди няколко дни в Попово направих концерт за 100-годишнината на читалище „Възраждане“ и в края на тържеството ми подариха тази капанска носия. За моя рожден ден ще я облека за първи път и ще си направя фотосесия“, сподели Нешкова. От секретаря на читалището Светлана Стоянова е научила, че 4 жени са везали носията цял месец с плат, който е на 100 г.

 

В кулминацията на тържеството на сцената са излезли 56 жени от капански състав, за да й я връчат и да й изпеят народна песен от региона. На финала звездата изпълнила емблематичната си песен „Конче вихрогонче“ и цялата зала се хванала на хорото й. „Ръководителката даже ми сложи венче на главата и ми каза, че такава носия никога не се облича напълно, за да има и за друг път, затова за следващата ни среща са оставили да ми подарят чорапите“, добави тя.

Тези дни на Мая Нешкова и Кирил Икономов им върви все на юбилеи. След Попово двамата бяха сред гостите на 70-годишнината на колежката си Силвия Кацарова. „Дъщеря й Теди повтори партито изненада за приятелите, които не успяха да присъстват на самата дата. Беше много свеж, непринуден, лек и забавен купон.

 

Пуснаха една от първите й песни, посветена на войниците, излъчиха кадри от участието й във филма на Иванка Гръбчева „Златната река“, а Драго Драганов и Нели Хаджийска дадоха микрофона на всеки от гостите да разкаже спомен с нея. Силвия е състудентка с Кирил Икономов, а аз бях заек тогава, та той сподели, че помни, че е започнала с песента My way на Франк Синатра, как са се загаджили с Милчо… Накрая имаше и много интересна торта от баклави и кадаиф“, разказа още Мая.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене