ПП-ДБ дават на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС по повод вчерашното решение на служебното правителство да одобри строеж на частна детска болница „Мама и аз“.

Коалицията настоява да се проверят условията, при които е издадено разрешението, както и анализа на потребностите от разкриване на частната болница, който е извършен.

ПП-ДБ призовават президентът, назначил служебното правителство и премиерът Главчев да предприемат действия за оттегляне на взетото решение.

Според формацията това решение е нелогично, но пък не ги изненадвало. Детската болница и грижата за здравето на нашите деца е кауза от огромно значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за прокарване на частни интереси, посочват от ПП-ДБ.

„След 10 месеца начело на едно правителство в сложна конфигурация кабинетът Денков посочи решение, но съпротивата беше огромна. Сега всички разбраха защо“, изтъква се в позицията на формацията.

„Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско здравеопазване и се бореше срещу нашите решения за създаване на национална детска болница, днес си осигури политическата подкрепа за създаване на болница от частен инвеститор.“

Според ПП-ДБ изграждането на частната болница опорочава каузата за национална болница, която да осигури безотказен достъп на всички нуждаещи се. Това поставя под риск и осигуряването на достатъчно по брой и квалификация персонал в бъдещата държавна структура.

ПП-ДБ се закани да търси отговорност за решението и всички последствия от него с всички средства на политическата и институционална система.

Според коалицията е крайно време служебният кабинет да се откаже от големите национални теми и да се залови с единствената задача, която Конституцията му вменява – да организира честни избори.

„Тази власт няма легитимно право да подменя важните решения за бъдещето на нашите деца.“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене