Област Благоевград в средата по доходи в страната

107496-oblasten-savetОбласт Благоевград е на едно от средните места в страната по Размера на заплатите, пенсии, осигуровки и обезщетения. 547 лв. е средната работна заплата в област Благоевград. Това съобщи днес Теменужка Златанова, началник отдел „Жизнен стандарт и доходи от труд“ към Министерство на труда и социалната политика по време на заседание на Областен съвет за тристранно сътрудничество Благоевград.

„Област Благоевград се намира в диапазона между 500 и 700 лева. Преобладаващата част от областите са в този диапазон.

От гледна точка на средния доход на домакинство област Благоевград стои стабилно на фона на цялата страна. Това, че има лек спад между 2012 и 2013 година, не би трябвало да е обезпокояващо, защото област Благоевград е 96,4% от средния доход за домакинство общо за страната, което е сравнително добра позиция“, уточни Теменужка Златанова

 

По време на заседанието на съвета за тристранно сътрудничество при областния управител Бисер Михайлов бяха обсъдени и още няколко въпроса, сред които предложение за включване на допълнителни функции в правилника за дейността на областния съвет за тристранно сътрудничество по отношение на осигуряването на по-добри условия на труд. Беше разгледана и темата за съхранение и ползване на взривни вещества на територията на област Благоевград.

Около 2500 килограма взривни вещества се съхраняват в единствения склад в Благоевградска област – подземния склад в мина „Ораново”. Това съобщи инспектор Бойко Костадинов, началник на служба „Контрол на общоопасните средства“ при Областна дирекция на МВР-Благоевград, на провелия се днес тристранен съвет. Контролът върху съхранението и използването на опасните материали се осъществява от полицаите на Второ РПУ – Благоевград. Веднъж месечно те проверяват склада и преброяват получените взривни вещества, правят се и допълнителни изненадващи проверки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене