От днес студентите от ЮЗУ могат да кандидатстват за евростипендии

изтеглен файлОт днес студентите от Югозападен университет „Неофит Рилски” могат да кандидатстват за евростипендии за успех и за специални стипендии за зимен семестър на учебната 2014/2015 година.

За евростипендии мога да кандидатстват студентите редовно обучение. Кандидатите трябва да са положили успешно всички изпити по учебен план до момента на кандидатстване за стипендия. Средният успех на студент от предходните два семестъра (за първокурсниците – от първия семестър) трябва да е не по-нисък от добър 4.00. Студентите могат да кандидатстват за евростипендии до 13 януари 2015 година.

Размерът на месечната стипендия за успех е 120 лв. Стипендиите за успех се отпускат за максимален срок от 5 месеца, поотделно за всеки учебен семестър, и се изплащат еднократно през петия месец или на два транша – през третия и през петия месец от семестъра, в зависимост от графика на кампанията за съответния семестър. Стипендии за успех могат да получат до 20 % от студентите в редовна форма на обучение.

Класирането ще бъде обявено от висшите училища на 4-ти февруари 2015г. До 10 март идната година всички одобрени ще получат паричните средства по сметките си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене