Известни спортисти се включват в благотворителен търг в помощ на Мария Стоименова

Известни български спортисти се включиха в благотворителен търг във Фейсбук, наречен „Спортна подкрепа“, средствата от който ще отидат за лечението на Мария Стоименова от Кюстендил.

„Всички вещи са с автографи или носят оригиналния номер и име на притежателя им. Стойността определя всеки един от желаещите да закупят желаната вещ, като се посочва предлаганата сума под снимката на предмета. Естествено, печели предложилият най-висока цена. Ако тези вещи не представляват интерес за вас, то може да се предостави информация на близки, приятели и познати. Изразяваме личната си благодарност към Симеон, Светльо, Георги, Люба, както и към всички, които биха взели участие“, обяви в социалната мрежа съпругът на Мария – Ботьо Стоименов.

Сред обявените вещи за продан са монети на Люба Пашова от XXVII Олимпийски игри в Сидни през 2000 година и XVI Световно първенство по футбол през 1998. Те са лични подаръци от тогавашния председател на БОК и президент на БФС Иван Славков.

Серафим Бързаков – борец, свободна борба, двукратен световен шампион, вицеолимпийски шампион от Сидни 2000 г. е обявил за продан трико, което вече стартира при цена от 70 лв. Търгът започва от днес и ще продължи до 25 декември.

Мария Стоименова от Кюстендил страда от тежко заболяване – туморно образувание в мозъка, усложнено от съпътстващо автоимунно заболяване.

Извършената високорискова операция в българска болница не довежда до очаквания резултат. Точно обратното – появяват се следоперативни усложнения, нямащи нищо общо с предоперативното й състояние.

В допълнение, при операцията са срязани очни нерви на дясното й око, което води до допълнителни проблеми със зрението й.

Сега Мария се нуждае от животоспасяваща операция в Турция, за която не достигат малко над 3 хил.лв.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене