Кметът на Гоце Делчев е от БСП и работи добре, спомням си, че тук като министър направихме няколко терена в Гоце Делчев и съм постъпил коректно, както и той с мен.

Горещи думи! Лидерът на партия МЕЧ Радостин Василев пред Топ Преса: В Гоце Делчев има хора, които скоро ще бъдат обръщани по очи!

Радостин Петев Василев е български адвокат и политик. Избран е за народен представител в XLV, XLVI и XLVII народно събрание от 15 МИР Плевен. Председател е на правната комисия в XLV народно събрание. От 13 декември 2021 г. е министър на спорта, като поема поста от служебния министър Андрей Кузманов. Понастоящем г-н Василев е лидер на младата партия „Меч“ и дава ексклузивно интервю единдствено и само за читателите на Топ Преса!

Г-н Радостин Василев пред Топ Преса, добре дошъл в Гоце Делчев. Какви са впечатленията от срещите Ви, които провеждате в Югозапада?

-Добре заварили. Бях в Гоце Делчев преди 6-7 месеца, есента, когато още не беше реализиран „МЕЧ“, сега бях няколко пъти в Петрич, Благоевград, Сандански. Югозапада ми е любим район, хората са по-темпераментни. Въпроса е, че в Гоце Делчев виждам това което в повечето места в България има – отчаяние на хората, от политиката изобщо. Всеки се бори да оцелява, както намери сам за необходимо, което е много притеснително. „МЕЧ“ има много симпатизанти в тази част на България, но обединяващата сила в момента е разочарованието. Надявам се в бъдеще, когато имаме силата да покажем, че може политика да се прави по друг начин, и тази деструктивна енергия и разочарованието на хората в момента, да премине в нещо позитивно.

Кои са конкретно проблемите, с които Ви ангажират  хората, като лидер на партия, като в момента все още действащ народен представител?

Има няколко проблема, които са универсални за цяла България. Дали съм в Северозапада или в Югозапада, няма почти никакво значение, и тези проблеми за съжаление не са проблемите, които се занимава с тях дълго време държавата. Държавата се занимава с „Шенген“ и „Еврозона“ и системи, които не вълнуват обикновения гражданин.  Естествено основните проблеми са ниски доходи, застаряващо заселение, лоша инфраструктура в по-голямата част на държавата, липса на сигурност в голяма степен и липса на стратегия за бъдещето. Хората са несигурни какво ще се случи в утрешния ден. Приели са държавата като субект, който не е свързан с тях, тоест държавата е трето лице, което работи против хората, а тя е точно обратното. Това отчуждение между хората и държавата води до там, че хората тотално не приемат политическата система, тя не е легитимна към момента. Все по-ниски избирателни активности, все по-застаряващо население, обезводняване на големи територии. Във вашият регион тук има и определени весални учени, които в тях се случват невероятни неща. Структурата в Гоце Делчев ни разказа за няколко места, в който е шокиращ начинът по който се правят избори. Споделиха ни за бивши председатели на общински избирателни комисии, секретари на такива комисии, адвокати от Гоце Делчев, които са правели невероятни измами,  ние съответно ги записваме, защото Меч води списък, с хора които в един момент трябва да бъдат обръщани по очи.

Тоест Меч има конкретни решения за местният феодализъм?

Меч има крайни решения  за местния феодализъм, че тук такъв проблем нямате, все пак кметът на Гоце Делчев е от БСПи работи добре, спомням си, че тук като министър направихме няколко терена тук в Гоце Делчев и съм постъпил коректно, както и той с мен. Полицията тук не си върши работата, в общини  в района на Гоце Делчев, в които има огромни изборни нарушения. Ако сега не си я върши, ние ще превърнем в самостоятелно решение и ще вземем нещата в наши ръце.

Имате ли готови предизборни решения?

Имаме в областта на много места в Благоевград, Сандански, Петрич. Имаме големи структури, които са способни да представят свои представители, като застъпници в секционните комисии, и да предотвратят евентуални изборни злоупотреби, дори като сигнализират от самата комисия, защото ние нямаме членове на СИК, не сме били в парламента. Имаме застъпници, но в този регион имаме цели общини като Сатовча, Гърмен, в които е много трудно да намерим хора дори, които да се ангажират да съблюдават изборния процес.

Виждам един страх в Гоцеделчевският регион от обвързаността на различния вид феодализъм, не само ДПС. Така че ,призовавам хората, които симпатизират на „МЕЧ“, да потърсят контакт с нас. Ние предимно сме в социалните мрежи, защото държавата, както знаем, маргенализира, заглушава и се опитва да подмита всичко, което казва истината, и което търси някакъв вид справедливост, което е различно от техните измислени теми за България.  Справедливостта е крайно необходима и никой политически субект, никоя лидерна партия, няма да получи дълготрайна политическа подкрепа, без да потърси сметка за стореното в предишните години.

-Тоест Вие сте оптимист за бъдещето на „МЕЧ“?

Да. И не само предвид Югозапада, а цяла България. Вчера бяхме в Бургас, Стара Загора, Пловдив, 200 човека ни посрещнаха и в Сливен. На много места е страшно силно, на други места е по-слабо, но генерално „МЕЧ“ е в парламент…  това е срам за социологията в момента, че те не ни отразяват посещенията и изобщо електуралния капацитет на „МЕЧ“ е много голям.

Социологията в България не е ли изкуство?

То е договор за поръчка и определящ параметрите, които трябва да се извърши поръчката, те ти я доставят.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене