Шампионска лига за кучета в Благоевград! УНИКАЛНО Е!

2 Спортната Белгийската овчарка Белджи живее и се обучава в Благоевград, това е единственото в България куче от линията на така наречените ен, бе, ве калийни кучета.За Белджи ни разказва собственикът й Александър Илиев.

-Спортът е развит само в Западна Европа, това е един от най-трудните спортове казва се гоувър ринг, това са най-трудните спортове за кучета в света, могат да се сравнят с „Формула 1“ при шампионската лига.

-Докато дойде моментът за състезание, обаче минава много време- минимум 3 години за цялостно обучение на кучето. Започва се с по- прости упражнения . Как да не взима храна от непознат например,

-Целта на упражнението е кучето , когато се оставя на място от собственика, то да не взима храната, ако да речем непознат хвърли храна с отрова кучето няма да я вземе.

-Колко време е необходимо, кучето да се научи на това?

-Два-три месеца са достатъчни, да се научи това упражнение.

-Белджи сега е на две години, но вече е шеста в света .

-Шест-седем години постоянни тренировки са необходими. Кучето достига върха си на 6-7 годишна възраст. Има кучета, които продължават до 10-11 години да тренират.

-Спортът белгийски ринг се заражда още в края на 19 век в Белгия. Тогавашния комисар на полицията създава първото училище за обучение на кучета.

-Първото използване на полицейски кучета са именно подготвени в този спорт- белгийски ринг, първите кучета са използвани в град Гент , използват се от полиция, армия и всички останали служби в света. За откриване на наркотици, за преследване на престъпници.

-Развъдното име на тази белгийска овчарка е Поли Фон Бехайнехоф, единствена е по рода си в България и е родена, за да бъде състезател. Александър е убеден , че на следващото състезание, Белджи, ще е в първата тройка . Белджи е изключително дисциплинирана и изпълнява стриктно командите на стопанина си.

От Първата световна война до днес само  белгийската овчарка печели всички състезания с две изключения, През 1927 и 1969 г.

1

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене